Auti-sport

 

Auti-sport Noord-Nederland
Voetbalverenigingen FC Assen, VV Hoogeveen en SV Lycurgus hebben speciale voetbalteams voor de jeugd (6-20 jaar) met ontwikkelingsproblemen, zoals autisme, adhd, angst en oppositioneel gedrag. 

 

 

Judo voor Jou Zwolle
Iedere maandag (11 t/m 15 jaar) en vrijdag (7 t/m 11 jaar) judolessen op maat voor kinderen met ASS. Dankzij kleine groepen en deskundige begeleiding van een judoleraar én een PMT'er is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 

BrichbouW sportondersteuning Gelderland
Met behulp van een 3-fasenmodel laat BrichbouW sporters met meervoudige functiebeperkingen stapsgewijs in het reguliere sportcircuit participeren.

 

 

Krachttraining Ijsselstein (en op locatie)
Bianca Schreuder is gespecialiseerd in krachttraining voor kinderen met autisme, adhd en/of sensorische integratieproblemen.

 

 

Fundiving Lelystad
Stichting Gehandicaptenduiksport “Fun Diving” maakt de duiksport toegankelijk voor mensen met een beperking.

 

 

I tennis too Deventer
Met individuele aandacht en coaching zorgt Philippe Manning ervoor dat zijn sportprogramma naadloos aansluit bij de behoefte van kinderen met ASS om in een opbouwende sfeer met veel plezier lekker te kunnen bewegen.

 

Sport Dojo Otoshi Zeist
SDO verzorgt judolessen speciaal voor kinderen met autisme. De groepjes bestaan uit maximaal 6 kinderen en 3 judoleraren, waaronder een pedagogisch hulpverlener.

 

 

Aqua-health Schijndel
Zwemles voor kinderen met en zonder beperking. En verder: sensomotorische activering, hydrotherapie, kinderfeestjes en begeleiding, waarbij individuele aandacht, plezier en kleinschaligheid centraal staan.

 

 

Stichting Buitengewoon Bijzonder Schijndel
Buitengewoon Bijzonder organiseert sport-, spel- en creatieve activiteiten voor kinderen. Individuele aandacht, plezier, kleinschaligheid en bewegen zonder prestatiegerichtheid staan centraal.

 

 

Capoeira school Haarlem
Bewegen op muziek geeft structuur, wat prettig is voor mensen met autisme. Capoeira is goed voor je zelfvertrouwen en het stimuleert de bewustwording en coördinatie van het lichaam. Groepslessen en workshops vanaf 10 jaar.

 

 


Autifit Noord-Holland
Autifit biedt sport- en spelactiviteiten aan kinderen met autisme in de leeftijd van 5 tot en met 13 jaar in Heerhugowaard en Langedijk.

 

 

 

SGK Den Haag
SGK organiseert sport- en spelactiviteiten voor o.a. kinderen en volwassenen met autisme in de regio Den Haag.

 Voetbal Speciaal Zwolle
Team Support is een stichting die verbonden is aan voetbalvereniging Berkum in Zwolle. Het onderdeel Voetbal Speciaal biedt sport- en spelactiviteiten voor kinderen met autisme met specialistische begeleiding. De kinderen spelen geen competitie.  

 

 

Away2Go Harderwijk
Zeilen met zorg. Away2go werkt in kleine groepjes, ingedeeld naar leeftijd en mogelijkheden. Het doel is het bieden van zowel geestelijke als lichamelijke ontspanning voor kinderen vanaf 7 jaar met autisme.

 

 

Voetbal voor Autisten Leiden e.o.
Vier voetbalclubs met speciale auti-teams zijn aangesloten bij deze stichting. De auti-teams spelen een eigen competitie.

 

 

FC Purmerend
Elke maandagmiddag van 17 tot 18 uur speciale voetbaltraining voor jongens en meisjes met autisme.

 

 

ClubExtra
Een bewegingsprogramma voor kinderen (4-12 jaar) met een motorische achterstand, waarbij kennis gemaakt wordt met verschillende sporten. Doel is uitstroom naar een reguliere vereniging. Locaties door het hele land.

 

 

SportActief Deventer
Een beweegprogramma voor kinderen van het speciaal onderwijs (6-17 jaar). Bij SportActief maken kinderen in kleine groepjes kennis met verschillende sporten door middel van laagdrempelige sport- en bewegingsactiviteiten.

 

Auti-sportief Leiden, Oegstgeest e.o.
Auti-sportief geeft elke woensdagmiddag en zaterdagochtend sociale bewegingslessen aan kinderen met ASS, maar ook workshops en ambulante begeleiding op school.


Ik sport ook Hilversum
“Ik sport ook” is van mening is dat ieder kind dat wil sporten moet kunnen sporten. Op een sportvereniging, tijdens een zwemuurtje of gewoon rond je eigen huis.

 

Staat jouw speciale sportaanbod nog niet in dit lijstje? Mail naar steunpuntautisme@verschoorschool.nl